Πρωτοβουλίες της αλυσίδας εφοδιασμού

Η αλυσίδα εφοδιασμού βρίσκεται στο επίκεντρο της λιανικής βιομηχανίας και ως παγκόσμια επιχείρηση στο λιανικό τομέα έχει βασικότερο ρόλο την μείωση των εκπομπών CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) και των ενεργειακών αποβλήτων, έτσι προσαρμόζει αναλόγως τις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πολλοί συνεργάτες της SPAR έχουν ήδη λάβει μέτρα για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των λειτουργιών τους-εφαρμόζοντας τις τελευταίες καινοτομίες εξοικονόμησης ενέργειας στα Κέντρα Διανομής (DCs) και στην συνέχεια στα καταστήματα τους. Περαιτέρω θετικές επιπτώσεις έχουν επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τους προμηθευτές, οι οποίοι προσφέρουν λεπτομερή λύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Στην SPAR προσπαθούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας «αποτύπωμα» παρέχοντας ταυτόχρονα στους πελάτες μας την άριστη εξυπηρέτηση και ποιότητα που περιμένουν.

Μείωση εκπομπών CO2

Με την λειτουργία των καταστημάτων της SPAR, των αποθηκών και των Κέντρων Διανομής (DCs), έχουμε την ευθύνη να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 σ’ όλες τις περιοχές εφοδιασμού. Όσον αφορά τον εφοδιασμό, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για βελτίωση της αποτελεσματικότητας μεταφορών και της διαδικασίας συλλογής πόρων, χάρη στη συνεχή προσαρμογή και εφαρμογή νέων καινοτομιών, που συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ορισμένοι εταίροι SPAR έχουν επίσης ξεκινήσει την εφαρμογή βιώσιμων πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση σχεδίων και διαδικασιών, ενσωματώνοντας βιώσιμες και αποδοτικές  τεχνολογίες και υλικά.

Μείωση της ενέργειας

Η δέσμευση της SPAR εκτείνεται πέρα από τη μείωση των εκπομπών CO2 αλλά και στην ελαχιστοποίησης της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση ενεργειακών αποβλήτων. Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, οι εταίροι της SPAR υιοθετούν εξοπλισμό εξοικονόμησης ενέργειας στα καταστήματα και στην αποθήκη. Από την καινοτόμο λύση ψύξης και φωτισμού, σ’ εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών, η SPAR αναζητά συνεχώς την περαιτέρω ενσωμάτωση βιώσιμων λύσεων στις λειτουργίες της. .