Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ.

2018-10-24T09:24:31+00:00

Υλικά

  • 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο βούτυρο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 σπόροι κάρδαμο
  • 5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθα μικρή καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μήλο καθαρισμένο ψιλοκομμένο
  • 450 ml ζωμό λαχανικών
  • λίγα τορτίλια κομμένα σε τρίγωνα
  • Φύλα κόλιανδρου για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και τον βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κάρδαμο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγα ακόμη λεπτά .
  2. Προσθέτουμε το τζίτζερ, το δενδρολίβανο και την κολοκύθα. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε και το μήλο και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει.
  3. Τέλος προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη σούπα.
  5. Σερβίρουμε με τορτίλια και κόλιανδρο.

Θρεπτική αξία

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα σε βιταμίνη Α.