Υλικά
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κύβο βούτυρο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 σπόροι κάρδαμο
- 5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κολοκύθα μικρή καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μήλο καθαρισμένο ψιλοκομμένο
- 450 ml ζωμό λαχανικών
- λίγα τορτίλια κομμένα σε τρίγωνα
- Φύλα κόλιανδρου για γαρνίρισμα
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τον βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κάρδαμο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγα ακόμη λεπτά .
- Προσθέτουμε το τζίτζερ, το δενδρολίβανο και την κολοκύθα. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε και το μήλο και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Τέλος προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη σούπα.
- Σερβίρουμε με τορτίλια και κόλιανδρο.
Θρεπτική αξία
Η κολοκύθα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα σε βιταμίνη Α.